20 anys gestionant les aus urbanes

ESP   |  CAT 

CENS D'AUS URBANES I SENSIBILITZACIÓ CIUTADANA

CENS D'aus URBANeS


Colomba Control recomana als seus clients de fer censos d'aus urbanes periòdicament per poder seguir l'evolució de les seves poblacions.

A més, la nostra empresa també recomana de realitzar un cens abans i després de dur a terme les seves actuacions per tal de poder avaluar la seva eficàcia.

Els censos d'aus urbanes de Colomba Control S.L. es basen en una metodologia avalada científicament, i els tècnics encarregats de la seva realització són biòlegs especialitzats amb molta experiència en aquesta tasca.

Per a cada espècie disposem d'una metodologia estàndard basada en paràmetres avalats per estudis científics. No obstant això, aquesta metodologia estàndard no és vàlida per a totes les ciutats i pobles. 

És per això que els nostres tècnics realitzen una prospecció inicial de cada localitat objecte d'estudi per tal de dissenyar una metodologia de cens específicament adaptada a les seves condicions.

Colomba Control S.L. crea un sistema d'informació geogràfica (SIG) amb totes les dades recollides, les quals són convenientment georeferenciades.

Aquest sistema ens permet un seguiment òptim de la distribució de la població d'aus a la ciutat, així com determinar les causes de la distribució observada i recomanar actuacions específiques a les autoritats locals.

Amb ajuda del SIG elaborem mapes de distribució i abundància que s'inclouen en els informes dels censos i que permeten avaluar de manera gràfica l'evolució de la població i la distribució de les diferents espècies d'aus urbanes a la ciutat.

Sensibilització ciutadana

La reducció de la quantitat total d'aliment disponible per als coloms és la mesura més efectiva i sostenible a llarg termini per tal de reduir la població d'aus urbanes. 

Colomba Control S.L. ofereix els serveis de formació d'informadors d'entitats públiques (Ajuntaments, etc.) i privades perquè aquests s'encarreguin de sensibilitzar la població de les seves localitats. 

Aquesta formació inclou una explicació de totes les problemàtiques que generen les aus urbanes i de quina és l'estratègia més efectiva per tal de traslladar aquesta informació als ciutadans.

A la ciutat de Barcelona s'ha fet una prova pilot de sensibilització i s'ha comprovat l'eficàcia d'aquesta metodologia. 

No obstant això, per als alimentadors habituals es requereix d'una atenció més personalitzada a través de programes d'assistència social.