20 anys gestionant les aus urbanes

ESP   |  CAT 

Serveis als Ajuntaments

Colomba Control S.L. porta 20 anys, des de la seva fundació, treballant en el control d'aus urbanes en coordinació amb els responsables dels ajuntaments del nostre país.

La nostra empresa té una àmplia experiència en el treball tant a les grans ciutats (Barcelona, València, Saragossa, L'Hospitalet, Girona, Sabadell, etc.) com en viles i pobles.

El nostre servei es caracteritza per la capacitat d'adaptació a les condicions i necessitats locals així com per la gran proximitat del tracte amb els tècnics i regidors.

Colomba Control S.L. ofereix un ampli ventall de serveis als ajuntaments:

- Sensibilització ciutadana (ja sigui directament o a través de la formació d'informadors locals)

- Assessorament tècnic en la gestió d'aus urbanes

- Protecció d'espais i edificis amb sistemes de dissuasió i repulsió

- Captures amb canons llança-xarxes i gàbies millorades de disseny propi

- Inhibició de la reproducció dels coloms mitjançant subministrament d'aliment anticonceptiu

- Realització de censos d'aus urbanes

- Retirada de nius, ous i polls de cotorres i gavines

- Neteja d'edificis afectats per brutícia generada per aus (colomassa, material de nius)

En el cas de la protecció d'espais i edificis, els sistemes que oferim són els següents:

Sistemes de dissuasió d'aus:

-Protecció Física: amb punxes, plans inclinats, xarxes i fils metàl·lics o plastificats.

-Protecció Visual: amb reflectors de llum, aranyes, cintes reflectants, globus amb grans ulls, models de depredadors i vols de drons amb forma de rapinyaire.

-Protecció Acústica: amb emissió de crits d'alarma de la mateixa espècie, crits de depredadors i sons d'alta freqüència.

Sistemes de repulsió d'aus:

-Circuits electrificats (vailets), líquids, líquids vaporitzats i gels que molesten les aus i les fan marxar d'un lloc.

Per a la instal·lació o aplicació dels elements de dissuasió i repulsió en façanes i llocs que impliquin treballs en alçada, Colomba Control S.L. disposa de personal especialitzat i acreditat per a la realització d'aquests treballs.

Captures

En el cas de la realització de captures, Colomba Control S.L. disposa d'un ampli ventall de canons llença-xarxes i de gàbies de disseny propi i patentades que li permeten adaptar-se a les necessitats de cada població:

Canons llença-xarxes

Disposem de canons manuals i accionats a distància amb xarxes de diferents dimensions i que ens permeten adaptar-nos a les condicions dels carrers i places on s'efectuen les captures.

Així, podem capturar des d'unes dotzenes a diversos centenars de coloms d'una sola xarxada.

El fet de disposar de canons accionats a distància ens permet la captura de coloms esquerps que no permeten que els operaris s'hi acostin.

Els canons llança-xarxes són accionats per aire comprimit, pel que són molt més segurs que els canons accionats per sistemes explosius.
Colomba Control S.L. realitza sempre les xarxades a primera hora del dia, per evitar les molèsties als vianants.

L'encebament previ dels coloms pot, o bé anar a càrrec de l'Ajuntament, o bé de la mateixa empresa. En aquest últim cas, òbviament, l'encebament té un cost addicional.

Gàbies

També són de disseny propi i patentades, millorades per a la captura d'aus adultes i amb formats i formes variables i adaptables a les necessitats de cada cas.

Les gàbies presenten, d'una banda, una o diverses entrades  capturadores i, de l'altra, una gàbia de mida i forma variables formada per una malla metàl·lica que manté les aus tancades en un espai amb provisió d'aigua i aliment per a 15 dies.

Les gàbies es poden muntar i desmuntar molt fàcilment, amb la qual cosa es poden moure d'un lloc a un altre segons necessitats.

Aquest mètode és recomanable quan els coloms estan més o menys dispersos a la ciutat, quan es vol emprar un mètode de captura discret i quan els coloms són molt esquerps i difícils d'atreure a terra a menjar.

Colomba Control S.L. ofereix als ajuntaments tant serveis puntuals com contractes de servei a curt, mitjà o llarg termini.

Tenim una gran experiència en la participació en convocatòries de licitació pública de serveis, i disposem de tota la documentació necessària per a treballar amb l'administració pública.

A part de dur a terme actuacions concretes de control d'aus, Colomba Control S.L. ofereix també serveis d'assessorament, sensibilització i formació.